Altijd verse lucht in huis zonder energie te verspillen

Verse lucht in huis is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Kieren en spleten zorgden vroeger voor een constante aanvoer van verse lucht in huizen, maar ze veroorzaakten warmteverlies en dus verlies van dure energie. In nieuwe of gerenoveerde huizen met nieuwe ramen en isolatie worden de warmteverliezen dan weer wel beperkt, maar kan er geen of veel minder verse buitenlucht naar binnen.

De oplossing is een ventilatiesysteem. Door het plaatsen van een ventilatiesysteem hou je de lucht in huis op een gecontroleerde manier proper en vers. En dat zonder energie te verspillen.

 

Woningventilatiesysteem met warmteterugwinning

Ventilatiesysteem Vitovent 300 creëert een aangenaam en gezond klimaat in de woning zonder energie te verspillen. Dit ventilatiesysteem haalt de warmte uit de verbruikte lucht en verwarmt er de verse buitenlucht mee terwijl ze in huis stroomt. Zo zorgt u voor een gecontroleerde verluchting zonder warmte en energie te verliezen. Het meerverbruik aan elektriciteit wint u 15 keer terug aan besparing op uw verwarmingsfactuur. De jaarlijkse besparing met een ventilatiesysteem met warmteterugwinning kan bijvoorbeeld oplopen tot liefst 300 liter stookolie.

 

Ventilatiesysteem: niets dan voordelen

Door te weinig te verluchten wordt de lucht in de woning vaak te vochtig. Vochtige lucht is de hoofdoorzaak van schimmels. Met een ventilatiesysteem wordt dit voorkomen. Geurtjes en schadelijke stoffen worden afgevoerd. Wie last heeft van pollenallergie, kan met een ventilatiesysteem vrij ademen in huis, want de efficiënte pollenfilter in het systeem zuivert de vers aangevoerde buitenlucht van pollen. Bovendien hou je met een ventilatiesysteem de ramen dicht. Dat is dan weer veilig!