Condensatieketel op gas met MatriX-gasbrander.

 

Nominaal vermogen : 87 tot 142 kW

Met de condensatieketel op gas Vitocrossal 300 wordt in de categorie van de op de vloer geïnstalleerde gasketels een topproduct aangeboden. Deze hypermoderne condensatieketel gebruikt intensief de bijkomende warmte-energie van de verwarmingsgassen in plaats van ze onbenut via de schoorsteen te laten ontsnappen. De modernste condensatietechnologie maakt de Vitocrossal daarbij bijzonder doeltreffend. 

 

De voordelen in één oogopslag:

 

  • Condensatieketel op gas, 87 tot 142 kW
  • Loodrecht geplaatste Inox-Crossal-verwarmingsvlakken voor een grote bedrijfszekerheid en een lange gebruiksduur. Dankzij de verticaal geplaatste verwarmingsgaskanalen kan het ontstane condenswater ongehinderd loodrecht naar beneden stromen. Hierdoor wordt vermeden dat het condenswater als gevolg van herverdamping steeds geconcentreerder zou worden. Versterkt zelfreinigend effect door het gladde oppervlak van edelstaal.
  • Uitermate efficiënte warmteoverdracht en een intensieve condensatie dankzij warmtewisselaarvlakken die de stroom verwarmingsgassen intensief dooreenwervelen en dankzij het tegenstroomprincipe dat wordt toegepast bij het ketelwater en de verwarmingsgassen
  • Norm-rendement tot 109 % door intensieve condensatie.
  • Schone verbranding - door geringe belasting van de verbrandingsruimte en het gebruik van een doorgangsverbrandingskamer.
  • Twee retouraansluitingen - de verwarmingscircuits met lagere retourtemperatuur worden afzonderlijk aangesloten. Dit zorgt voor een sterkere condensatie van de verwarmingsgassen.
  • Gemakkelijk te installeren in stookruimten dankzij de bijzonder lage constructie en het geringe gewicht. Opsplitsbaar.
  • Zuinige en veilige werking van de verwarmingsinstallatie dankzij het digitale regelingsysteem Vitotronic, dat op een communicatiesysteem kan worden aangesloten. Deze regelaar is geschikt voor alle behoeften en omvat alle bekende regelmethodes en -toepassingen. Dankzij de gestandaardiseerde LON-bus is een volledige integratie in domoticasystemen mogelijk. Integratie in een Vitocontrol-schakelkast is mogelijk.