Condenserende olieketel

 

90 tot 300 kW

Compact en krachtig 

De nieuwe condenserende olieketel Vitoradial 300-T is bijzonder compact en wordt als unit geleverd met een nageschakelde rookgas/water-warmtewisselaar en de nieuwe ventilator-oliebrander Vitoflame 100. 

2,5 keer groter verwarmingsoppervlak dankzij Triplex-buizen 

De meerwandige convectievlakken van de Vitoradial 300-T bestaan uit ineengeschoven stalen buizen die op zo'n manier zijn samengeperst dat ze warmtegeleidend zijn. De binnenbuis vormt met de aanliggende langsribben een oppervlak dat 2,5 keer groter is dan bij gladde buizen. De variërende afstanden van de samengeperste elementen zorgt voor een dosering van de warmtedoorgang. Hierdoor wordt in het achterste gedeelte van de Triplex-buizen, waar de doorstromende verbrandingsgassen niet meer zo warm zijn, minder warmte afgegeven aan het ketelwater. Dankzij dit systeem blijft de oppervlaktemperatuur boven de dauwpunttemperatuur, wordt condenswatervorming tegengegaan en wordt corrosieschade vermeden. 

Condensatiebenutting met Inox-Radial-warmtewisselaar 

De tweetraps warmtewinning van de Vitoradial 300-T zorgt er in combinatie met de nageschakelde Inox-Radial-warmtewisselaar voor dat uiterst efficiënte condensatietechniek ook bij middelgrote en grote ketelinstallaties gebruikt kan worden. Het rendement stijgt hierdoor met acht procent tot 98 % (HS). 

Bij dit systeem vinden verbranding en condensatie plaats op ruimtelijk gescheiden plaatsen. De verbrandingsgassen condenseren daarbij zonder vorming van afzettingen. In de praktijk betekent dit dat de normale service-intervallen van toepassing zijn voor de reiniging van de verbrandingskamer en dat de onderhoudskosten laag zijn. 

De nieuwe Vitoradial 300-T is verkrijgbaar voor vermogens tot 300 kW. De Inox-Radial-warmtewisselaar is uiterst efficiënt en is gemaakt van roestvast staal. Hierdoor kan het zure condenswater geen corrosie veroorzaken. 

 

De voordelen in één oogopslag:

 

 • Inox-Radial-warmtewisselaar voor het condenseren van verwarmingsgassen, afgestemd op de compacte olieketel
 • Compleet met warmtewisselaarbuiswerk en pomp, afgestemd op het vermogen van de ketel in kwestie
 • Nieuwe ventilator-oliebrander Vitoflame 100
 • Lange branderlooptijden en minder schakelintervallen dankzij de grote waterinhoud ontzien het milieu
 • Zuinige en bedrijfzekere werking van de verwarmingsinstallatie dankzij digitale Vitotronic-regeling die met andere systemen kan communiceren
 • Geïntegreerde startschakeling Therm-Control voor eenvoudige hydraulische integratie - een bijmengpomp en retourtemperatuurverhoging zijn overbodig
 • Geen beveiliging tegen watergebrek nodig: dit bespaart nog eens kosten
 • Compacte constructie voor een gemakkelijke binnenbrenging en lage plaatsingshoogten - belangrijk bij moderniseringen 

 

Technische gegevens:

 

 • Condenserende olieketel, 90 tot 300 kW
 • Normrendement voor de werking met stookolie: 98 % (Hs) / 104 % (Hi)
 • Afmetingen (hoogte x breedte x diepte), inclusief Unit-ventilatoroliebrander: 
  1460 x 905 x 2880 (300 kW)
 • Gewicht: 910 kg (300 kW)