VITODENS 300 W
Condenserende wandketel op gas (HR-TOP label) met een vermogen van 1,9 tot 35 kW

 

De Vitodens 300-W verwarmingsketel combineert topkwaliteit met een hoge efficiëntie, een milieuvriendelijke, geruisloze werking en een hoog bedieningscomfort. 
Vitodens 300-W
De gascondensatieketel voor wandmontage Vitodens 300-W is de perfecte oplossing voor laagenergie- en passiefhuizen. Met een bijzonder hoog modulatiebereik van 1:10 beantwoordt de MatriX-kogelbrander aan de vereisten van huizen met een beperkte warmtebehoefte. Bovendien overtuigt de brander door zijn betrouwbare en efficiënte werking, zijn lage emissie van schadelijke stoffen en zijn stille werking.
Dankzij de geïntegreerde sensor is geen minimaal waterdebiet vereist. Dit maakt de Vitodens 300-W robuuster, efficiënter en biedt meer toepassingsmogelijkheden.
Hoog bedieningscomfort via RF-afstandsbediening of Smartphone
De Vitodens 300-F kan draadloos bediend worden via een geïntegreerde interface van thuis uit met de RF-afstandsbediening Vitotrol 300 RF. Dankzij haar groot touchscreen met kleurendisplay en de overzichtelijke functievelden is deze bediening nog overzichtelijker dan de Vitotronic 200-regeling op de ketel zelf. Via het touchscreen kunnen tot drie cv-kringen met werkingsprogramma, ingestelde kamertemperatuur, party- en spaarwerking, vakantieprogramma en schakeltijden geselecteerd worden. Bij integratie van een zonnesysteem wordt ook de opbrengst van de zonnepanelen grafisch weergegeven.

De Vitotrol 300 RF wordt in een oplaadstation in de woonkamer geplaatst en uit het station genomen om de installatie te bedienen. Via een draadloze internetverbinding kan de installatie altijd en overal bediend worden met een Smartphone of tablet (iPhone, iPad) via de speciale app. De bedieningsinterface van de app komt overeen met het touchscreen van de Vitotrol 300 RF-afstandsbediening. Dankzij de kleurige weergave en de overzichtelijke menu's is de bediening heel eenvoudig.
Intelligente Lambda-Pro-Control verbrandingsregeling
• Sproeiers hoeven niet verwisseld te worden bij omschakeling van aardgas op vloeibaar gas.
• Gelijkblijvend hoog rendement, ook bij schommelingen van de gassamenstelling
• Constante lage emissiewaarden
• Stille verbranding door een laag toerental van de ventilator
Viessmann Vitotrol app
Met de Vitotrol app van Viessmann kunt u alle verwarmingsinstallaties van Viessmann met de Vitotronic-regeling bedienen. De bediening is eenvoudig, intuïtief en gemakkelijk en laat u toe uw installatie om het even waar en wanneer te bedienen.
Bijzonder efficiënte warmtewisselaar
De corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal vormt het hart van de Vitodens 300-W gascondensatieketel voor wandmontage. Hij zet de toegevoerde energie bijzonder efficiënt en vrijwel zonder verlies om in warmte. Het rendement bedraagt een nauwelijks nog te overtreffen 98 procent (Hs). Dit bijzonder zuinige verbruik van kostbaar aardgas resulteert ook in een lagere CO2-emissie. Zo levert u met de Vitodens 300-W meteen uw persoonlijke bijdrage aan een actieve klimaatbescherming.

Door de constructie van de verwarmingsoppervlakken en de condensatie ontstaat een zelfreinigend effect dat aanslag voorkomt en bijdraagt tot een lange levensduur van de verwarmingsketel. Op die manier kunnen de onderhoudsintervallen verlengd worden en bespaart u op onderhoudskosten.

Grote volume
De Vitodens 300-W heeft een groot volume en is daarom bijzonder geschikt voor de meest uiteenlopende verwarmingssystemen en grote schommelingen in de warmtebehoefte.

Lambda Pro Control voor een permanent hoog rendement
De Vitodens 300-W is voor alle vermogens voorzien van de Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor een permanent hoog rendement. Deze regeling stelt de condensatieketel in op wisselende gaskwaliteiten, vereenvoudigt de ingebruikneming en verlengt de onderhoudsintervallen door de schoorsteenveger van twee tot drie jaar.
Zuinig, stil en emissiearm
Het lage ventilatortoerental zorgt voor een stille werking en de permanent lage emissiewaarden leveren een actieve bijdrage aan een duurzame klimaatbescherming.
Warmwatercomfort
De Vitodens 300-W kan eenvoudig aan een warmwaterboiler gekoppeld worden voor volwaardig warmwatercomfort.
De voordelen op een rij
• Rendement: 98 % (Hs)
• Groot modulatiebereik tot 1:10
• Ideaal voor gebouwen met een hoge graad van warmte-isolatie en een beperkte verwarmingsbehoefte
• Groot volume, lage in- en uitschakelfrequentie, ook bij geringe warmteafname
• Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar
• MatriX-gasbrander met lange levensduur door roestvast stalen MatriX-draadgaas – bestand tegen hoge temperaturen
• Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display
• De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand gemonteerd worden
• Ingebouwde interface voor bediening via afstandsbediening met kleurendisplay resp. via smartphone of tablet via App
• Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas
• Stroombesparende, zeer efficiënte pomp (overeenkomstig energielabel A)
• Geschikt voor geautomatiseerde hydraulische compensatie
• Stille werking door laag ventilatortoerental
• Testwinnaar bij de Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest editie 07/2010
10 jaar garantie
Op alle roestvast stalen warmtewisselaars. 10 jaar garantie op lekken door corrosie voor toestellen met leverdatum vanaf april 2012.

Voorwaarden:

• Bij afsluiten van een onderhoudscontract en voorlegging van bewijs van onderhoud conform de technische documentatie
• Kenmerken van gas, olie, water en verbrandingslucht volgens de richtlijnen van Viessmann
.