VITODENS 200-W -> 150 KW
Condenserende combiketel op aardgas (HR-TOP label) met ingebouwde platenwisselaar en een vermogen tot 150 kW

 

De Vitodens 200-W verwarmingsketel combineert superieure kwaliteit met een minimaal verbruik, een milieuvriendelijke, geruisloze werking en een hoog warmwatercomfort dankzij de ingebouwde wisselaar. 
Efficiënte en voordelige oplossing
Als het op zuinigheid en duurzaamheid aankomt, is roestvast staal het perfecte materiaal. Daarom is de Vitodens 200-W uitgerust met een Inox-Radial-verwarmingsoppervlak uit roestvast staal, dat de nodige bedrijfszekerheid biedt en een permanent hoge condensatiebenutting garandeert.
Bijzonder onderhoudsvriendelijk
Ook bij onderhoud en service zijn beide gascondensatieketels bijzonder tijdbesparend. Alle onderdelen zijn via de voorkant toegankelijk, er is geen zijdelingse toegang nodig voor onderhoud. Ten slotte zijn alle installatiecomponenten zoals laadboiler, verwarmingswaterexpansievat, pompen en veiligheidsarmaturen in de fabriek voorgemonteerd.
Vitodens 200-W: efficiënt en aantrekkelijk – ook wat de prijs betreft
Met de Vitodens 200-W biedt Viessmann een gascondensatieketel met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, een hoog verwarmings- en sanitair watercomfort, compacte afmetingen en een tijdloos, elegant design.
Rendement tot 98 procent
De gascondensatieketel Vitodens 200-W voor wandmontage verbruikt minder energie, aangezien hij ook de warmte uit de rookgassen benut. 
Het resultaat: een rendement tot 98 procent. Het spreekt vanzelf dat u hiermee uw verwarmingskosten verlaagt en bovendien het milieu ontziet.
Krachtige brander met lange levensduur
De MatriX-cilinderbrander die door Viessmann zelf ontwikkeld en vervaardigd wordt, onderscheidt zich dankzij zijn roestvast stalen MatriX-draadgaas door een lange levensduur. De geïntegreerde Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past de verbranding automatisch aan bij wisselende gassoorten. Dit garandeert een permanent hoog rendement en biedt garanties voor de toekomst in de vrijgemaakte gasmarkt en voor toevoeging van biogas.
Dankzij de Lambda Pro Control-verbrandingsregeling worden de controle-intervallen door de schoorsteenveger verlengd tot drie jaar, wat u veel kosten bespaart. De verlenging van de controle-intervallen werd mogelijk door de aanpassing van de veeg- en controleverordening.
De voordelen op een rij
• Vermogens: 45, 60, 80, 100, 125, 150 kW
• Modulatiebereik: tot 1:5
• Rendement tot 98 % (Hs)
• Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar
• Modulerende MatriX-gasbrander met lange levensduur dankzij roestvast stalen MatriX-draadgaas – bestand tegen hoge temperaturen
• Maximale werkdruk: 6 bar bij 125, 150 kW
• Aansluitingsset met stroombesparende, zeer efficiënte pomp verkrijgbaar (energieklasse A)
• Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display
• De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand gemonteerd worden
• Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas – kostenbesparing door verlenging van de controle-intervallen tot drie jaar
• Stille werking door laag ventilatortoerental
• Voordelige en plaatsbesparende oplossing voor hoge warmtebehoefte (maximaal 150 kW)Cascadeschakeling van max. vier verwarmingsketels tot 600 kW
10 jaar garantie
Op alle roestvast stalen warmtewisselaars. 10 jaar garantie op lekken door corrosie voor toestellen met leverdatum vanaf april 2012.

Voorwaarden:

• Bij afsluiten van een onderhoudscontract en voorlegging van bewijs van onderhoud conform de technische documentatie
• Kenmerken van gas, olie, water en verbrandingslucht volgens de richtlijnen van Viessmann
.
.
Intelligente Lambda-Pro-Control verbrandingsregeling
Sproeiers hoeven niet verwisseld te worden bij omschakeling van aardgas op vloeibaar gas.
Gelijkblijvend hoog rendement, ook bij schommelingen van de gassamenstelling
Constante lage emissiewaarden
Stille verbranding door een laag toerental van de ventilator