VITOCROSSAL 300
Condenserende wandketel op gas met MatriX gasbrander, Inox-Crossal-warmtewisselaar en een vermogen van 19 tot 60 kW

De Vitocrossal 300 verwarmingsketel combineert energiebesparende, milieuvriendelijke en toekomstgerichte condensatie- en zonnetechnologie met een compact, elegant design en een hoog tapwatercomfort. 
Toptechniek – deze gascondensatieketel voldoet aan al uw wensen
De Vitocrossal 300 is een topper onder de staande gascondensatieketels. De combinatie van de Inox-Crossal-warmtewisselaar en de MatriX-gasbrander is een mijlpaal in de verwarmingstechniek van Viessmann. Dit buitengewoon efficiënte toestel garandeert een aanzienlijke energiebesparing en minimale emissies van schadelijke stoffen.

Bij nieuwbouw is het gebruik van een condensatieketel bijna vanzelfsprekend omdat de verwarmingsketel en de installatie dan vanaf het begin optimaal op elkaar afgestemd kunnen worden. Bij inbouw in verwarmingsinstallaties met lage verwarmingstemperaturen is een condensatieketel bijzonder nuttig. Zelfs bij renovatie kan dankzij een condensatieketel tot 30 procent bespaard worden op het energieverbruik. De gascondensatieketel Vitocrossal 300 is de perfecte oplossing voor elke toepassing.
Geperfectioneerde condensatietechniek
Het oppervlak van de Inox-Crossal-warmtewisselaar uit roestvast staal zorgt voor een maximale condensatiebenutting. Het gladde roestvaststalen verwarmingsoppervlak zorgt ervoor dat het condensatiewater dat tijdens de verwarming ontstaat gewoon naar beneden wegvloeit. In combinatie met het gladde roestvaststalen oppervlak zorgt dit voor een permanent zelfreinigend effect: de garantie voor een hoge condensatiebenutting, een lange levensduur en weinig onderhoud.

Intensief gebruik van de rookgassen
Dankzij de verticaal geplaatste verwarmingsoppervlakken maakt de Vitocrossal 300 optimaal gebruik van de condensatiewarmte van zijn eigen rookgassen. Dit resulteert in een rendement tot 98 procent.
Praktische Vitotronic-regeling
Zowel de installateur als de eindgebruiker profiteren van de voordelen van de eenvoudig te bedienen Vitotronic- regeling: Het bedieningsmenu is logisch en zeer gebruiksvriendelijk opgebouwd, goed verlicht, contrastrijk en gemakkelijk af te lezen. Bij twijfel geeft de helpfunctie meer informatie. De grafische gebruikersomgeving geeft ook de stooklijnen en het zonnerendement weer.
Viessmann - Vitotrol app
Met de Vitotrol app van Viessmann kunt u alle verwarmingsinstallaties van Viessmann met de Vitotronic-regeling bedienen. De bediening is eenvoudig, intuïtief en gemakkelijk en laat u toe uw installatie om het even waar en wanneer te bedienen.
Intelligente verbrandingsregeling
De beproefde MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij wisselende gaskwaliteiten en garandeert een constant hoog rendement van 98 procent, zowel voor aardgas als voor vloeibaar gas.
Gesloten werking tot 60 kW mogelijk
Tot een vermogen van 60 kW is gesloten werking mogelijk en kan de condensatieketel op elke gewenste plaats in het gebouw worden opgesteld. Bovendien is de Vitocrossal 300 voor grotere verwarmingsbehoeften ook verkrijgbaar met een vermogen tot 142 kW.
De voordelen op een rij
• Compacte gascondensatieketel, 19 tot 60 kW
• Rendement tot 98 % (Hs)
• Inox-Crossal-warmte-verwarmingsoppervlakken uit roestvast staal voor een efficiënte condensatiebenutting
• Zelfreinigend effect door gladde roestvaststalen oppervlakken
• Modulerende MatriX-gasbrander met groot modulatiebereik tot 20 % voor een bijzonder stille, economische en milieuvriendelijke werking
• Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas 
• Goede regeling en veilige uitwisseling van de warmte door de brede waterwanden en de grote waterinhoud
• Eenvoudig te bedienen Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafisch display
• Gesloten of open werking
• Hoge opvoerdruk in de rookgasaansluiting maakt grote luchttoevoer- en rookgasleidingen mogelijk
10 jaar garantie
Op alle roestvast stalen warmtewisselaars. 10 jaar garantie op lekken door corrosie voor toestellen met leverdatum vanaf april 2012.

Voorwaarden:

• Bij afsluiten van een onderhoudscontract en voorlegging van bewijs van onderhoud conform de technische documentatie
• Kenmerken van gas, olie, water en verbrandingslucht volgens de richtlijnen van Viessmann
Intelligente Lambda-Pro-Control verbrandingsregeling
• Sproeiers hoeven niet verwisseld te worden bij omschakeling van aardgas op vloeibaar gas.
• Gelijkblijvend hoog rendement, ook bij schommelingen van de gassamenstelling
• Constante lage emissiewaarden
• Stille verbranding door een laag toerental van de ventilator