VITODENS 200-W
Condenserende combiketel op aardgas (HR-TOP label) met ingebouwde platenwisselaar en een vermogen van 3,2 tot 35 kW

De Vitodens 200-W verwarmingsketel combineert superieure kwaliteit met een minimaal verbruik, een milieuvriendelijke, geruisloze werking en een hoog warmwatercomfort dankzij de ingebouwde wisselaar. 
Efficiënte en voordelige oplossing
Vitodens 200-W: Efficiënt op lange termijn

Als het op zuinigheid en duurzaamheid aankomt, is roestvast staal het perfecte materiaal. Daarom is de Vitodens 200-W uitgerust met een Inox-Radial-verwarmingsoppervlak uit roestvast staal, dat een maximale betrouwbaarheid en een permanent hoge condensatiebenutting garandeert. 
Verkrijgbaar als verwarmings- of combitoestel
De gascondensatieketel voor wandmontage Vitodens 200-W is naar keuze verkrijgbaar als verwarmingstoestel met afzonderlijke sanitair waterverwarming en tot een vermogen van 35 kW als combitoestel met geïntegreerde doorstroomverwarmer. Op een beperkte oppervlakte staan dus zowel verwarming als sanitair waterverwarming ter beschikking.
Bijzonder onderhouds- en gebruiksvriendelijk
Ook met betrekking tot onderhoud is de gascondensatieketel bijzonder plaatsbesparend. Alle onderdelen zijn via de voorkant toegankelijk, er is geen zijdelingse toegang nodig voor onderhoud. Ten slotte zijn alle installatiecomponenten zoals verwarmingswaterexpansievat, pompen en veiligheidsarmaturen reeds in de fabriek kant-en-klaar gemonteerd.

Vitodens 200-W: efficiënt en aantrekkelijk – ook wat de prijs betreft
Met de Vitodens 200-W biedt Viessmann een gascondensatieketel met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, een hoog verwarmings- en sanitair watercomfort, compacte afmetingen en een tijdloze, elegante vormgeving.
Rendement tot 98 procent
De gascondensatieketel Vitodens 200-W voor wandmontage verbruikt minder energie, aangezien hij ook de warmte uit de rookgassen benut. Het resultaat: een rendement tot 98 procent. Het spreek vanzelf dat uw verwarmingskosten dalen en u een actieve bijdrage levert aan het milieubehoud.
Robuuste brander met lange levensduur
Met zijn roestvaststalen MatriX-weefsel onderscheidt de door Viessmann ontwikkelde en geproduceerde MatriX-gasbrander zich door zijn lange levensduur. De geïntegreerde Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past de verbranding automatisch aan bij wisselende gassoorten. Dit zorgt voor een permanent hoge efficiëntie en biedt toekomstperspectieven in de geliberaliseerde gasmarkt en mogelijkheden voor toevoeging van biogas.

Dankzij de Lambda Pro Control-verbrandingsregeling worden de controle-intervallen door de schoorsteenveger verlengd tot drie jaar, wat u veel kosten bespaart. De verlenging van de controle-intervallen werd mogelijk door de aanpassing van de veeg- en controleverordening. 
Viessmann Vitotrol App
Met de Vitotrol app van Viessmann kunt u alle verwarmingsinstallaties van Viessmann met de Vitotronic-regeling bedienen. De bediening is eenvoudig, intuïtief en gemakkelijk en laat u toe uw installatie om het even waar en wanneer te bedienen.
De voordelen op een rij
• Rendement tot 98 % (Hs)
• Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar
• Modulerende MatriX-gasbrander met lange levensduur dankzij roestvast stalen MatriX-draadgaas – bestand tegen hoge temperaturen
• Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display
• De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand gemonteerd worden
• Stroombesparende, zeer efficiënte pomp (overeenkomstig energieklasse A)
• Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas – kostenbesparing door verlenging van de controle-intervallen tot drie jaar
• Stille werking door laag ventilatortoerental
• Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding
• Compacte afmetingen, slechts 450 mm breed
• Naar keuze verkrijgbaar als combi- of verwarmingstoestel
• Hoog warmwatercomfort door warmhoudfunctie (bij combitoestel)
10 jaar garantie
10 jaar garantie op alle roestvast stalen warmtewisselaars. 10 jaar garantie op lekken door corrosie voor toestellen met leverdatum vanaf april 2012.

Voorwaarden:

• Bij afsluiten van een onderhoudscontract en voorlegging van bewijs van onderhoud conform de technische documentatie
• Kenmerken van gas, olie, water en verbrandingslucht volgens de richtlijnen van Viessmann
Intelligente Lambda-Pro-Control verbrandingsregeling
• Sproeiers hoeven niet verwisseld te worden bij omschakeling van aardgas op vloeibaar gas.
• Gelijkblijvend hoog rendement, ook bij schommelingen van de gassamenstelling
• Constante lage emissiewaarden
• Stille verbranding door een laag toerental van de ventilator