VITODENS 222-F
Condenserende vloerketel op gas (HR-TOP label) met geïntegreerde boiler (email) en een vermogen van 3,2 tot 35 kW

De Vitodens 222-F verwarmingsketel combineert een bijzonder gunstige prijs-kwaliteitverhouding met een hoog verwarmings- en tapwatercomfort, compacte afmetingen en een tijdloos, elegant design. 
Hoog sanitair watercomfort en intuïtieve bediening
De staande, compacte condensatieketels met geëmailleerde laadboiler resp. buisspiraal-warmwaterboiler overtuigen door hun bijzonder hoog sanitair watercomfort en hun intuïtieve bediening.

Wie zegt dat uw nieuwe verwarmingsketel niet in de keuken kan staan? Met de compacte staande condensatieketel Vitodens 222-F is dat hoegenaamd geen probleem. Hij past perfect in uw keukenkast, valt nauwelijks op en werkt bijzonder spaarzaam, vooral de uitvoering met toerentalgeregelde, zeer efficiënte pomp. De MatriX-cylinderbrander en de Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal zijn eigen fabrikaten.

Laag gasverbruik
De Vitodens 222-F wordt gekenmerkt door een continu laag gasverbruik en biedt met de Lambda Pro Control-verbrandingsregeling een hoge bedrijfszekerheid.
Eenvoudige montage
Dankzij de aansluitsets en de wandgemonteerde uitvoering is het toepassingsgebied van dit compacte toestel bijzonder groot. De ketel is grotendeels voorgemonteerd en kan snel geïnstalleerd worden. Door de vele identieke onderdelen uit andere compacte condensatieketels van Viessmann kan uw installateur eventuele onderhouds- en servicewerkzaamheden snel en voordelig uitvoeren.
Scherp geprijsd en plaatsbesparend
De compacte gascondensatieketel Vitodens 222-F is bijzonder geschikt voor de renovatie van oude verwarmingssystemen of voor het vervangen van oude gasketels met ondergeplaatste boiler. De geëmailleerde laadboiler met een inhoud van 100 resp. 130 liter zorgt voor een hoog sanitair watercomfort. Voor gebieden met een hoge waterhardheid is ook een uitvoering met een geëmailleerde buisspiraal-warmwaterboiler van 130 liter verkrijgbaar.
Net als alle compacte ketels neemt de gascondensatieketel Vitodens 222-F heel weinig plaats in: breedte en diepte zijn conform de gestandaardiseerde keukenafmetingen. De beproefde MatriX-cilinderbrander met Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij wisselende gaskwaliteiten en garandeert een permanent hoog rendement van 98 procent (Hs).
Intelligente verbrandingsregeling
De Vitodens 222-F is in alle vermogencategorieën uitgerust met de automatische Lambda Pro Control-verbrandingsregeling. Ook bij een schommeling van de gassamenstelling blijft het rendement permanent hoog. Zelfs bij verandering van het soort gas - bijvoorbeeld door toevoeging van biogas - moet de sproeier niet vervangen worden. De Lambda Pro Control-verbrandingsregeling zorgt ervoor dat het toestel automatisch wordt aangepast aan de nieuwe omstandigheden.

Dankzij de Lambda Pro Control-verbrandingsregeling worden de controle-intervallen door de schoorsteenveger verlengd tot drie jaar, wat u veel kosten bespaart. De verlenging van de controle-intervallen werd mogelijk door de aanpassing van de veeg- en controleverordening.
Praktische Vitotronic-regeling
Zowel installateur als eindgebruiker profiteren van de eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling: Het bedieningsmenu is logisch en zeer gebruiksvriendelijk opgebouwd, goed verlicht, contrastrijk en gemakkelijk af te lezen. Bij twijfel geeft de helpfunctie meer informatie. 

Op het grafische bedieningspaneel worden ook de stooklijnen weergegeven. Indien nodig kan de bedieningseenheid met een kabel maximaal vijf meter van de verwarmingscentrale verwijderd op een wandsokkel gemonteerd worden.
De voordelen op een rij
• Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde, geëmailleerde laadboiler resp. buisspiraal-warmwaterboiler, 3,2 tot 35 kW resp. 3,2 tot 26 kW
• Rendement: 98 % (Hs)
• Geëmailleerde laadboiler met een inhoud van100 liter (35 kW: 130 liter), geëmailleerde
buisspiraal-warmwaterboiler met een inhoud van 130 liter
• Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar
• Modulerende MatriX-gasbrander met lange levensduur dankzij roestvast stalen MatriX-draadgaas – bestand tegen hoge temperaturen
• Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display
• De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand gemonteerd worden
• Stroombesparende, zeer efficiënte pomp (overeenkomstig energielabel A)
• Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas 
• Universele aansluitsets voor individuele wandmontage
• Geen zijdelingse toegang nodig voor onderhoud
• Een expansievat voor sanitair water en een circulatiepomp kunnen in het toestel geïntegreerd worden
• Opbouwkit in toestelafmetingen en -design voor de aansturing van gemengde verwarmingskringen
10 jaar garantie
Op alle roestvast stalen warmtewisselaars. 10 jaar garantie op lekken door corrosie voor toestellen met leverdatum vanaf april 2012.

Voorwaarden:

• Bij afsluiten van een onderhoudscontract en voorlegging van bewijs van onderhoud conform de technische documentatie
• Kenmerken van gas, olie, water en verbrandingslucht volgens de richtlijnen van Viessmann
Intelligente Lambda-Pro-Control verbrandingsregeling

 

• Sproeiers hoeven niet verwisseld te worden bij omschakeling van aardgas op vloeibaar gas.
• Gelijkblijvend hoog rendement, ook bij schommelingen van de gassamenstelling
• Constante lage emissiewaarden
• Stille verbranding door een laag toerental van de ventilator