VITODENS 333-F
Condenserende vloerketel op gas (HR-TOP label) met geïntegreerde boiler en een vermogen van 1,9 tot 26 kW

De Vitodens 333-F verwarmingsketel combineert een bijzonder gunstige prijs-kwaliteitverhouding met een compact, elegant design en een hoog warm water comfort. 
Compacte ketel met geïntegreerde laadboiler voor warm water
De Vitodens 333-F combineert de voordelen van de Vitodens 300-W met het hoge warmwatercomfort van een afzonderlijke, compacte staande warmwaterboiler.

Met de Vitodens 333-F zit u altijd goed. Hij is zowel geschikt voor renovatie als voor nieuwbouw. Deze staande gascondensatieketel valt op door zijn betrouwbare werking en zijn geïntegreerde, roestvast stalen laadboiler met een inhoud van 100 liter.

Dankzij de geïntegreerde sensor is geen minimaal waterdebiet vereist. Dit maakt de Vitodens 333-F robuuster, efficiënter en biedt meer toepassingsmogelijkheden.
Inclusief sanitair water
De Vitodens 333-F is de ideale combinatie van efficiënte gascondensatiesystemen en betrouwbare warmwatervoorziening.. Het compacte toestel onderscheidt zich door een buitengewone bedrijfszekerheid en een lange levensduur. Behalve het zuinige aardgasverbruik, blijven ook de onderhoudskosten aan de lage kant. 

In het vermogenssegment tot 26 kW is de Vitodens 333-F de ideale oplossing voor tal van toepassingen – van appartement over eengezinswoning tot grotere wooncomplexen.

Compact en volledig voorgemonteerd
De plaats die de Vitodens 333-F inneemt, is niet groter dan die van een koel-vriescombinatie voor een gezin. De condensatieketel wordt compleet gemonteerd geleverd, zodat de montagetijd aanzienlijk wordt verkort. Dit is bijzonder handig bij renovaties omdat de onderbreking van verwarming en warmwatervoorziening hierdoor tot een minimum kan worden beperkt.
Maximaal bedieningscomfort via RF-afstandsbediening of Smartphone
De Vitodens 333-F kan draadloos bediend worden via een geïntegreerde interface van thuis uit met de RF-afstandsbediening Vitotrol 300 RF. Dankzij haar groot touchscreen met kleurendisplay en de overzichtelijke functievelden is deze bediening nog overzichtelijker dan de Vitotronic 200-regeling op de ketel zelf. Via het touchscreen kunnen tot drie cv-kringen met werkingsprogramma, ingestelde kamertemperatuur, party- en spaarwerking, vakantieprogramma en schakeltijden geselecteerd worden. Bij integratie van een zonnesysteem wordt ook de opbrengst van de zonnepanelen grafisch weergegeven. De Vitotrol 300 RF wordt in een laadstation in de woonkamer geplaatst en uit het station genomen om de installatie te bedienen. 

Via een draadloze internetverbinding en een speciale app kan de installatie altijd en overal bediend worden met een Smartphone of tablet (iPhone, iPad). De bedieningsinterface van de app komt overeen met het touchscreen van de Vitotrol 300 RF-afstandsbediening. Dankzij de kleurige weergave en de overzichtelijke menu's is de bediening heel eenvoudig.
Viessmann Vitotrol app
Met de Vitotrol app van Viessmann kunt u alle verwarmingsinstallaties van Viessmann met de Vitotronic-regeling bedienen. De bediening is eenvoudig, intuïtief en gemakkelijk en laat u toe uw installatie om het even waar en wanneer te bedienen.
Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling
De bediening van de Vitotronic is bijzonder intuïtief. Het goed leesbare en verlichte zwart-witdisplay is 70 procent groter dan bij vergelijkbare toestellen. Bovendien is het een grafisch scherm, zodat er ook stooklijnen kunnen worden afgebeeld. Bij twijfel volstaat een druk op de helptoets om meer uitleg te krijgen.
Compact en efficiënt
De Vitodens 333-F is een compacte gascondensatieketel met een hoog rendement. De roestvaststalen laadboiler van 100 liter zorgt voor een hoog sanitair watercomfort. Hij voldoet aan de strengste hygiënenormen. Het homogene roestvaststalen oppervlak blijft immers ook na vele jaren van gebruik nog steeds onberispelijk hygiënisch en zuurbestendig. De beproefde MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit en garandeert een constant hoog rendement van 98 procent (Hs).

Dankzij de Lambda Pro Control-verbrandingsregeling worden de controle-intervallen door de schoorsteenveger verlengd tot drie jaar, wat u veel kosten bespaart. De verlenging van de controle-intervallen werd mogelijk door de aanpassing van de veeg- en controleverordening.
Zuinige, zeer efficiënte pomp
Deze nieuwe toerentalgeregelde zeer efficiënte pomp verbruikt in vergelijking met klassieke pompen tot 70 procent minder stroom en voldoet hiermee aan de eisen van energieklasse A.
De voordelen op een rij
• Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde, roestvast stalen laadboiler, 1,9 tot 26 kW
• Rendement: 98 % (Hs)
• Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar
• MatriX-gasbrander met lange levensduur door roestvast stalen MatriX-draadgaas – bestand tegen hoge temperaturen
• Roestvast stalen laadboiler met een inhoud van 100 liter
• Stroombesparende, zeer efficiënte pomp (overeenkomstig energielabel A)
• Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display
• De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand gemonteerd worden
• Ingebouwde interface voor bediening via afstandsbediening met kleurendisplay resp. Smartphone of tablet via app
• Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas – kostenbesparing door verlenging van de controle-intervallen tot drie jaar
• Geschikt voor geautomatiseerde hydraulische compensatie
• Universele aansluitsets voor individuele wandmontage
• Een expansievat voor sanitair water en een circulatiepomp kunnen in het toestel geïntegreerd worden
• Opbouwkit in toestelafmetingen en -design voor de aansturing van gemengde verwarmingskringen
10 jaar garantie
Op alle roestvast stalen warmtewisselaars. 10 jaar garantie op lekken door corrosie voor toestellen met leverdatum vanaf april 2012.

Voorwaarden:

• Bij afsluiten van een onderhoudscontract en voorlegging van bewijs van onderhoud conform de technische documentatie
• Kenmerken van gas, olie, water en verbrandingslucht volgens de richtlijnen van Viessmann
Intelligente Lambda-Pro-Control verbrandingsregeling
• Sproeiers hoeven niet verwisseld te worden bij omschakeling van aardgas op vloeibaar gas.
• Gelijkblijvend hoog rendement, ook bij schommelingen van de gassamenstelling
• Constante lage emissiewaarden
• Stille verbranding door een laag toerental van de ventilator