VITODENS 343-F
Condenserende vloerketel op gas (HR-TOP label) met geïntegreerde laadboiler (roestvast staal), aansluitklaar voor een zonnesysteem en met een vermogen van 1,9 tot 19,0 kW

De Vitodens 343-F combineert energiebesparende, milieuvriendelijke en toekomstgerichte condensatie- en zonnetechnologie in een compact, elegant design en met een hoog tapwatercomfort. 
Compact condensatietoestel op gas met geïntegreerde sanitair waterverwarming op zonne-energie
De Vitodens 343-F is een bijzonder energiezuinig, milieuvriendelijk en toekomstgericht verwarmingssysteem voor een moderne verwarming met condensatie- en zonneboilers in eengezinswoningen. 

Dankzij het geïntegreerde sensorsysteem is geen minimal waterdebiet vereist. Dit maakt de Vitodens 343-F robuuster, efficiënter en biedt meer toepassingsmogelijkheden. 

Deze all-in-one-oplossing neemt slechts 0,4 m² plaats in en past in elke nis. Bovendien zijn alle componenten voor de installatie en het onderhoud aan de voorzijde bereikbaar. Tot slot heeft de gascondensatieketel Vitodens 343-F een bijzonder stille werking en is buitengewoon efficiënt. 

De compacte ketel Vitodens 343-F biedt: een energiebesparend condensatiesysteem, krachtige sanitair waterverwarming door een boilerlaadsysteem en gebruiksklare aansluitingen voor een zonnesysteem in één behuizing.
Toekomstgericht door integratie van een zonnesysteem
De Vitodens 343-F is voorzien van alle aansluitingen voor onmiddellijke of latere koppeling met een Vitosol-zonneboiler. De regelmodule voor de aansturing van het zonnesysteem is reeds geïntegreerd, de zonneopbrengst wordt grafisch weergegeven op het display. Alle functies zijn op elkaar afgestemd en in de fabriek getest.
Hoog bedieningscomfort via RF-afstandsbediening of Smartphone
De Vitodens 343-F kan draadloos bediend worden via een geïntegreerde interface, van thuis uit met de RF-afstandsbediening Vitotrol 300 RF. Dankzij haar groot touchscreen met kleurendisplay en de overzichtelijke functievelden is deze bediening nog overzichtelijker dan de Vitotronic 200-regeling op de ketel zelf. Via het touchscreen kunnen tot drie cv-kringen met werkingsprogramma, ingestelde kamertemperatuur, party- en spaarwerking, vakantieprogramma en schakeltijden geselecteerd worden. Bij integratie van een zonnesysteem wordt ook de zonneopbrengst grafisch weergegeven. De Vitotrol 300 RF wordt in een oplaadstation in de woonkamer geplaatst en uit het station genomen om de installatie te bedienen.

Via een draadloze internetverbinding en een speciale app kan de installatie altijd en overal bediend worden met een Smartphone of tablet (iPhone, iPad). De bedieningsinterface van de app komt overeen met het touchscreen van de Vitotrol 300 RF-afstandsbediening. Dankzij de kleurige weergave en de overzichtelijke menu's is de bediening heel eenvoudig.
Viessmann Vitotrol app
Met de Vitotrol app van Viessmann kunt u alle verwarmingsinstallaties van Viessmann met de Vitotronic-regeling bedienen. De bediening is eenvoudig, intuïtief en gemakkelijk en laat u toe uw installatie om het even waar en wanneer te bedienen.
Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling
De Vitotronic-regeling is uitgerust met een voor de hand liggend menusysteem. Bij twijfel volstaat een druk op de helptoets voor meer informatie over wat u moet doen. De grafische interface geeft ook stooklijnen en de opbrengst van de zonnecollectoren weer. De regelmodule voor de aansturing van het zonnesysteem is reeds geïntegreerd. Voor aansluiting van de temperatuursensor van de zonnecollector is een eenvoudig toegankelijke interface voorzien. 

De uitneembare bedieningseenheid van de Vitotronic-regeling kan dankzij een vijf meter lange aansluitkabel op een gemakkelijk bereikbare plaats tegen een wand gemonteerd worden
Hoog verwarmings- en sanitair watercomfort inclusief zonnesysteem
e compacte gascondensatieketel Vitodens 343-F is ontwikkeld voor nieuwbouw en renovatie in eengezinswoningen. Reeds bij levering is de Vitodens 343-F klaar voor directe aansluiting aan een zonneboiler. Deze gaswandketel biedt een hoog sanitair watercomfort: de bivalente warmwaterboiler van roestvast staal heeft een volume van 220 liter. Vergeleken met zijn voorganger is het compacte toestel deelbaar om het makkelijker naar binnen te brengen. Bovendien werd het gewicht aanzienlijk verlaagd.
Intelligente verbrandingsregeling
De Vitodens 343-F is in alle vermogencategorieën uitgerust met de automatische Lambda Pro Control-verbrandingsregeling. Ook bij een schommeling van de gassamenstelling blijft het rendement permanent hoog. Zelfs bij verandering van het soort gas - bijvoorbeeld door toevoeging van biogas - moet de sproeier niet vervangen worden. De Lambda Pro Control-verbrandingsregeling zorgt ervoor dat het toestel automatisch wordt aangepast aan de nieuwe omstandigheden.

Dankzij de Lambda Pro Control-verbrandingsregeling worden de controle-intervallen door de schoorsteenveger verlengd tot drie jaar, wat u veel kosten bespaart. De verlenging van de controle-intervallen werd mogelijk door de aanpassing van de veeg- en controleverordening.
Pompen met een stroomverbruik dat tot 70 % lager ligt
De toerentalgeregelde zeer efficiënte pompen voor de verwarmings- en solaire kringen verbruiken in vergelijking met traditionele pompen tot 70 % minder elektriciteit. De verwarmings- en solaire pomp van de Vitodens 343-F beantwoordt hiermee aan de vereisten voor energielabel A.
Warmwaterboiler uit roestvast staal
De warmwaterboiler uit corrosiebestendig, roestvast staal voldoet aan de strengste hygiënische vereisten. Roestvast staal wordt omwille van zijn uitstekende hygiënische eigenschappen niet voor niets ook in keukens, laboratoria, ziekenhuizen en in de voedingsindustrie gebruikt. De homogene roestvaststalen oppervlakken blijven immers ook na vele jaren van gebruik nog steeds onberispelijk hygiënisch.
De voordelen op een rij
• Compacte gascondensatieketel met geïntegreerde sanitair waterverwarming op zonne-energie, 1,9 tot 19 kW
• Rendement: 98 % (Hs)
• Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar
• MatriX-gasbrander met lange levensduur door roestvast stalen MatriX-draadgaas – bestand tegen hoge temperaturen
• Hoog sanitair watercomfort door warmwaterboiler van roestvast staal van 220 liter en zonnewarmtewisselaar
• Energiebesparende zeer efficiënte pompen voor verwarmings- en solaire kring (conform energieklasse A) in combinatie met een zonnesysteem
• Eenvoudig te bedienen regeling met tekst- en grafisch display
• De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand gemonteerd worden
• Ingebouwde interface voor bediening via afstandsbediening met kleurendisplay resp. via smartphone of tablet via App
• Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas – kostenbesparing door verlenging van de controle-intervallen tot drie jaar
• Geschikt voor geautomatiseerde hydraulische compensatie 
• Universele aansluitsets voor individuele wandmontage
• Deelbaar en daardoor gemakkelijk te installeren
• Solaire dekking van de sanitair waterverwarming: > 60 %
10 jaar garantie
Op alle roestvast stalen warmtewisselaars. 10 jaar garantie op lekken door corrosie voor toestellen met leverdatum vanaf april 2012.

Voorwaarden:

• Bij afsluiten van een onderhoudscontract en voorlegging van bewijs van onderhoud conform de technische documentatie
• Kenmerken van gas, olie, water en verbrandingslucht volgens de richtlijnen van Viessmann