Systeemoplossingen voor ééngezinswoningen
Vitocal 333-G Compacte grond/water-warmtepomp met warmwaterboiler
Vitocal 333-G NC met alle onderdelen voor "natural cooling"
Vitocal 343-G met mogelijkheid tot aansluiting op zonnesysteem
Het innovatieve RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic) voor een bijzonder nauwkeurige regeling van de koelkring met elektronisch expansieventiel, maakt met de compacte toestellen Vitocal 343-G en Vitocal 333-G een hoge winstfactor tot 4,7 mogelijk (volgens DIN EN 14511 bij primair 0° C / water 35° C).
Energiebesparende zeer efficiënte gelijkstroompompen met energielabel A voor de primaire en cv-kring zorgen bij alle drie de compacte toestellen voor bijzonder lage verbruikskosten voor de hulpenergie en garanderen daardoor ook een hoog rendement.
Met zonneboiler of "natural cooling"
De Vitocal 343-G is voorzien voor aansluiting van een zonnesysteem voor sanitair waterverwarming.
Hiervoor zijn een grote zonneboiler met een inhoud van 220 liter en een zonneregeling in de ketel geïntegreerd.
In de compacte ketel Vitocal 333-G zorgt een warmwaterboiler met een inhoud van 170 liter voor een hoog warmwatercomfort. Voor een buitengewoon wooncomfort op warme zomerdagen is de Vitocal 333-G ook verkrijgbaar in een uitvoering met geïntegreerde "natural cooling"-functie.
Drie varianten voor een flexibele toepassing
De compacte warmtepompen Vitocal 343-G en Vitocal 333-G zijn verkrijgbaar in drie varianten : met en zonder koppeling met zonnesysteem alsook met geïntegreerde NC koelfunctie (natural cooling).
Voor een hoog warmwatercomfort is er een warmwaterboiler van 170 liter (bij solaire versie 220 liter) ingebouwd. Het hart van dit systeem is een pas ontwikkelde zeer efficiënte warmtepompmodule.
Subsidiëring met innovatiebonus
Dankzij de nieuwe koelkring met elektronisch expansieventiel (EEV) en het door Viessmann ontwikkelde RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic), alsook de standaard uitrusting met energiebesparende circulatiepompen op gelijkstroom, zijn de compacte toestellen buitengewoon efficiënt. Dit resulteert dag in dag uit, jaar in jaar uit in een hoog rendement en lage verbruikskosten.
Beperkte afmetingen
Doordat ze weinig plaats innemen, zijn de Vitocal 343-G en Vitocal 333-G bijzonder geschikt voor krappe ruimten : de compacte behuizing omvat de primaire circulatiepomp, de CV-pomp en de driewegomschakelklep. De behuizing van het compacte toestel schermt de koelmodule/hydraulische ruimte volledig af van de omgeving en beperkt zondoende, samen met de nieuwe driedimensionale trillingsdemping, het geluidsniveau tot een minimum. Met een geluidsniveau van slechts 38 dB(A) bij à/35 °C behoren de compacte warmtepompen tot de stilste in hun categorie.

Voor de eenvoudige montage werd de hoogte gereduceerd en de behuizing deelbaar uitgevoerd.
De diverse aansluittoebehoren vereenvoudigen de installatie van de warmtepompen, die compleet voorgemonteerd geleverd worden.
Bijzonder gebruiksvriendelijk
Net als alle andere compacte ketels zijn ook de Vitocal 343-G en de Vitocal 333-G uitgerust met de nieuwe, gebruiksvriendelijke Vitotronic-regeling. Bij twijfel volstaat een druk op de helptoets. Op het grafisch display worden ook stooklijnen en het zonnerendement weergegeven.

De bedieningseenheid van de Vitotronic regeling kan aan de voorzijde van het compacte toestel worden uitgenomen en worden vervangen door een als toebehoren verkrijgbaar externe bedieningseenheid en een afdekplaatje. Dankzij een vijf meter lange aansluitkabel kan de externe bedieningseenheid op een comfortabel bereikbare plaats op een wand worden gemonteerd.
Altijd bereikbaar
De Vitotronic-regeling kan indien nodig uitgerust worden met een comfortabele communicatietechniek. Van Vitocom 100 tot Vitocom 300 zijn er talloze mogelijkheden voor afstandscontrole- en bediening beschikbaar, ongeacht waar u zich bevindt.
De voordelen op een rij
 • Compacte grond/water-warmtepompen met vermogens van 5,9 tot 10,3 kW
 • Hoge vermogenscoëfficiënten : COP-waarde volgens EN 14511 tot 4,7 (primair 0 °C/water 35°C) (COP = Coefficient of Performance = vermogenscoëfficiënt of winstfactor)
 • Hoog warmwatercomfort door geïntegreerde warmwaterboiler van 220 liter bij Vitocal 343-G (170 liter bij Vitocal 333-G)
 • Maximale vertrektemperatuur tot 60° C voor hoog sanitair watercomfort
 • Ingebouwde, stroombesparende zeer efficiënte gelijkstroompomp (energielabel A)
 • Uiterst geluidsarm door een nieuw geluidsisolatieconcept met een geluidsniveau van 38 dB (A) bij 0/35° C
 • Eenvoudig te bedienen nieuwe Vitotronic regeling met tekstdisplay
 • De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand gemonteerd worden
 • Aansluitklaar geleverd
 • Gemakkelijke montage dankzij gereduceerde hoogte en deelbare behuizing
 • Praktisch en compact dankzij geïntegreerde NC (natural cooling) koelfunctie bij de Vitocal 333-G
 • Maximaal gesubsidieerd, lage werkingskosten
 • Uitbreidbaar met praktische communicatietechniek